Hjælp til Instagram

Instagram er blevet en kæmpe succes over hele verden. Der findes flere millioner profiler derinde. Dog er det ikke alle, der ved, hvordan det fungerer, og hvordan man får succes med sin Instagramprofil.

Privat/offentlig profil

Til at starte med er det vigtigt, at du er opmærksom på, om din profil er "privat" eller "offentlig". Du kan se inde på dine indstillinger, om den er slået til ved Privat konto.

Hvis du ønsker succes med din Instagramprofil er det bedst at din profil er offentlig. Ellers kommer dine opslag ikke længere, end de følgere du har i forvejen.

Når din profil er offentlig, kan den blive opdaget af andre profiler. Din profil kan både blive opdaget igennem dine følgeres aktivitet på din side, men også på udforsk siden.

For at være sikker på, din profil er offentlig, skal du gå ind på din egen Instagram-konto, derefter trykker du på de tre små prikker i hjørnet, scroller ned til: Konto og privatindstillinger

Hjælp til Instagram indstillinger

 

og derefter kan du se om det er slået til. Knappen skal se ud som på billedet her:

 

Hjælp til Instagram offentlig konto

Præsenterende selvbiografi
 

Inde på din Instagramprofil er der øverst en biografi, som du kan udfylde om dig selv. Det er teksten, som dine følgere og fremtidige følgere kan læse om dig. Mange beskriver deres biografi på forskellige måder. Nogle skriver om, hvad de laver til hverdag, andre linker til andre sociale medier og nogle instagrammers skriver et citat eller smileys.

Der er ikke en rigtig måde at lave en selvbiografi på, på Instagram.

Dog er det en god ide at skrive offentlige kontaktoplysninger, så virksomheder kan kontakte dig som influencer.

Hvis man har en Instagram virksomhedsprofil, kan man tilføje en titel, der fortæller om din profils handling, og hvem du er. Den titel vil også stå øverst på din profil over din selvbiografi.

Dit tema

Et godt tip til en flot profil er, at holde det samme tema. Ment på den måde, at man kører med det samme filter, farver eller stil. På den måde ser det ikke rodet ud og flotte profiler giver flere følgere!

De perfekte billeder

For at få succes på Instagram er det en god idé, at dine billeder er inspirerende for dine følgere. På den måde får du loyale følgere og nemmere nye følgere. At give sig ekstra god til billederne, redigering og layoutet på en profil giver pote i sidste ende. Der er ikke en bestemt måde at tage billeder på. Det handler bare om, at du gør enten noget anderledes eller noget der ser inspirerende ud.

Vælger du en redigerings-app, så behold denne app i lang tid, da selv et skifte i app, kan gøre, at du skifter stil, idet, at forskellige redigerings-apps har forskellige features. Derfindes gratis værktøjer, men også apps, som du skal betale for. Et eksempel på en god redigerings-app er: VSCO. Disclaimer: Der er ikke tale om reklame!

Der er heller ikke tale om reklame, når vi nævner, at: UNUM kan anbefales, når du gerne vil skabe en god sammenhæng i dit Insta feed. Se eksempelvis her:

hjælp til instagram

Vær aktiv!

Udover at poste flotte billeder, have et genialt tema og en indbydende profil, handler det også om at du er aktiv. For at virksomheder skal have lyst til at lave samarbejder med dig, kræver det at du er aktiv på Instagram for, at det signalerer interesse. Det er derfor det bedste for dig, at du ikke hele tiden sletter dine billeder på Instagram. På den måde ser din profil ikke tom ud, men derimod aktiv, og dermed mere attraktiv - både for dine følgere for virksomhederne. Post billeder et par gange om ugen, hvis det kan lade sig gøre! Det vil øge dine følgere og ser mere interessant ud!

Læg gerne påmindelser ind i din kalender, så du husker at lave posts og stories flere gange i ugen.

 

 

For at det ikke bliver nytteløst for dig, at lave alt det arbejde med at lave nye posts og stories på Insta, så få dine følgere til at engagere sig. Få dine følgere til at:

 • Dele
 • Kommentere
 • Synes godt om

Det skaber engagement, som er utrolig vigtigt, når virksomheder skal måle på, om det er interessant at lave et influencer-samarbejde med dig, eller ej. En måde at skabe engagement på, er ved at tilbyde noget eksklusivt til sine følgere. Eksempelvis dine hemmelige tricks. For at få adgang til dine hemmelige tricks, så skal man som følger i dit kommentarspor skrive: Ja, tak. Det kræver selvfølgelig, at du efterfølgende, tager kontakt til disse influencers, men du dette vil blot skabe et endnu stærkere bånd imellem dig og dine følgere på Insta.

Insta story og posts

Det er ikke en god idé kun at lave Insta stories eller posts. Du skal derimod udnytte styrken i begge muligheder. De vigtigste fordele er:

Posts

 • Kan bruges som teasers til dine stories
 • Hurtig af afkode for dine følgere
 • Billeder kan bruges i posts, ikke i stories

Story

 • En historie, som du kan folde ud i flere etaper
 • Kan skabe følelser hos dine følgere

Eksempelvis kan du bruge dine posts til at sige: "I denne uge vil jeg fortælle dig 5 ting, der gør mit liv lettere". Dernæst laver du en Insta story pr. tip, som gør din hverdag lettere.

Hvordan laver man en god Instragram story?

Det gør du - helt klassisk - ved, at dele din story op i 3 delelementer:

 1. Intro
 2. Mellemstykket (det du måske kender som "Brødteksten", når du i skolen har hørt om, hvordan man opbygger artikler)
 3. Afslutningen

1) Intro

Du har kun 3-4 sekunder til at fange dine følger´s opmærksomhed:

 • Fortæl om, hvad man får ud af at se din story
 • Lav en cliff hanger

2) Mellemstykket

Her kan du folde din historie ud, komme med detaljer osv.

3) Afslutningen

Du kan lave en:

 • Kort opsamling
 • Opfordre til engagement
 • Lave en såkaldt: Call to action - eksempelvis hvis du reklamerer for et brand eller et produkt
 • Teaser til din næste story

Vil du gerne læse mere om, hvordan man laver gode Instagram-videoer, skal du klikke her: Guide til gode videoer.

Bliv Instagram influencer

Nu, hvor du ved, hvordan du bliver en endnu bedre instagrammer, så har du også mulighed for at blive Instagram influencer via Loggershut.dk. Det er gratis for dig, men for at blive Instagram influencer, kræver det, at du følger ovenstående guide, og ønsker at have en offenligt Insta-profil. 

Vil du gerne tjene penge eller få produkter som instagrammmer, kan du ansøge om at blive influencer her: