Hvordan tjener man penge på Instagram?

Hvordan du kan tjene penge på Instagram vil vi se på her. Du vil blandt andet få svar på:

 1. Kan man tjene penge på Instagram?
 2. Hvor meget tjener man på Instagram?
 3. Hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?
 4. Hvordan får man sponsorer på Instagram?
 5. Hvordan får man følgere på Instagram?
 6. Hvordan bliver man influencer?

Så lad os starte med det spørgsmål der er allervigst, nemlig: Kan man tjene penge på Instagram?

Tjen penge på Instagram

Det korte svar er ja, men hvordan tjener man penge på Instagram, tænker du måske.

Når du gerne vil tjene penge ved at lave Instagram reklame, så er der en række ting, som du lige skal overveje. Blandt andet:

 • Hvad dine forventninger i forhold til at få sponsorer på Instagram?
 • Hvor meget tid, du gerne vil bruge til at skaffe flere og bedre følgere?

Der er ikke nogen genvej til få succes som influencer, men gør du det rigtig, så skal du nok få en lang række nye følgere, så du kan få sponsorer på Instagram.

Hvor meget tjener man på Instagram?

Hvor meget du tjener på Instagram afhænger af en lang række ting, eksempelvis:

 • Hvor aktiv du er på Instagram inklusiv, er du god til at kommunikere med dine følgere?
 • Har du tidligere lavet kampagner for brands - så har du mulighed for at vise, hvad du kan. Det svarer til et slags CV, når du søger job - at du kan vise, hvad du har af erfaringer
 • Har nogle få hundrede, eller mange tusinde ægte følgere
 • Er dit feed interessant for virksomheder og sponsorer?

Så der er ikke et entydigt svar på, hvor meget man kan tjene på Instagram. Det gælder derfor om at komme igang som influencer, for at finde ud af, hvad man er værd. Hvordan finder man så sponsorer på Instagram?

Hvordan får man sponsorer på Instagram?

For at blive sponsoreret på Instagram, skal du bruge en platform såsom Loggershut.dk, som virksomheder og brands (sponsorerne) bruger. Her kan du og sponsorerne aftale, hvad du får for at teste eller direkte reklamere for deres produkter. 

Ud over at arbejde med brands på sponsorerede indlæg, så kan du også arbejde med affiliate aftaler. Det betyder blot, at du får provision af det, som du sælger. Det kan eksempelvis være 10% af salget, eller 100 kroner pr solgt enhed. Hvis en virksomhed bruger affiliate, så vil virksomheden formentlig lige bede dig om at tilmelde dig en affiliate platform, hvor du får et link, som du skal bruge, så dit salg kan måles. Ved affiliate marketing, som det hedder, kan du som influencer ikke lave prisforhandlinger.

Du kan derimod lave prisforhandlinger, hvis du er en ret god influencer, og har vist dit værd fra tidligere kampagner.

Men er du en nybegynder, så er der formentlig ikke så meget at forhandle om - så er det virksomheden, der sætter en pris, og du kan så pænt sige ja eller nej tak.

I forhold til prisforhanding: Hvis du ikke starter med en alt for høj pris, så er der en god chance for, at du får jobbet.

Når du så har haft nogle succesfulde posts, som du har tjent lidt penge på, så har du nogle gode referencer. Disse referencer kan du bruge, når du fremadrettet får flere henvendelser fra virksomhederne. På det tidspunkt, kan du så begynde at forhandle med en højere pris og derved finde ud hvad dit brand er værd for virksomhederne generelt. 

Der er derfor ikke et endegyldigt svar på, hvad der er den bedste måde at tjene penge på Instagram.  For det afhænger af hvordan du -  og de brands der kontakter dig - gerne vil samarbejde.

Tjen penge på Instagram

Hvor mange følgere skal man have for at tjene penge på Instagram?

Der findes som udgangspunkt ikke en nedre grænse for hvor mange følgere, som du skal have på Instagram for, at tjene penge.

Det skyldes, at du sagtens kan være en super god influencer, hvis du blot har 500 følgere - men er specialist i et område eller i en niche. Måske er går du meget op i jagt, og har kune jagt-følgere. Så vil et outdoor brand sikkert gerne snakke med dig om at lave sponsoret indhold.

Omvendt, hvis du kun har nogle få hundrede følgere - ikke er sælig aktiv på din Instagram profil - evt. har købt nogle følgere, så er livet som influencer desværre ikke noget for dig.

Vil du gerne være en Instagram influencer indenfor en af de populære kategorier såsom mode eller skønhed, så skal der nogle flere følgere til, for at du gør dig positivt bemærket. En måde at gøre sig positivt bemærket er ved, at du interagerer meget med dine følgere. Det vil sige, at du svarer dine følgere, og opfordrer dine følgere til at kommentere, dele og synes godt om. 

Hvordan du skaffer dig flere følgere - og dermed kommer til at tjene penge på Instagram - ser vi på nu:

Hvordan får man følgere på Instagram?

Hvordan du får følgere får du her nogle tips til:

 • Find et opslag, som du kan lide, og like instagrammeren bag opslaget. Så er der en stor sandsynlighed for at denne instagrammer begynder at følge dig
 • Være aktivt, gerne dagligt
 • Lave konkurrencer og lidt tossede indslag som underholdning. Det elsker dine følgere at dele
 • Find ud af, på hvilket klokkeslæt, at du får flest likes, og brug så dette tidspunkt til at vise dine kommende Insta fotos og film
 • Stil spørgsmål til og opfordrer til dialog med dine følgere. Eksempelvis: Hvad synes du om …?
 • Brug lokale hashtags som geografisk tagging eksempelvis #tivoli
 • Få andre instagrammere til at omtale dig. Tag ligeledes andre instagrammere, når det er relevant
 • Billeder med ansigter giver flest likes
 • Fotos med god belysning klarer sig bedst

Og så lige to absolutte no go.

Lad være med at købe dig til falske følgere. Det er spild af penge, og din profil bliver utroværdig og det svarer til at tisse i bukserne. Hvorfor? Først er det varmt, og så bliver det hurtigt koldt! Drop også hashtags såsom: #followme og #likeforlike. 

Spam ikke med irrelevante #hashtags. Brug i stedet for hashtags som bliver brugt. Det kan eksempelvis være #photooftheday.

Vil du gerne have flere tips og tricks om: Hvordan bliver man influencer på Instagram, og hvordan man får sponsorer på Instagram, så kan du her læse de mest stillede spørgsmål.

Hvordan bliver man Influencer?

Er du klar til at tjene penge på Instagram, så: Bliv influencer på Instagram. Det er let at komme igang. Du kan ansøge om at blive influencer via Loggershut.

Du registrerer dig blot via nedenestående link, og så tjekker Loggershut din Instagram profil. Egner din profil sig til at blive en god influencer, så få du automatisk en email med et velkommen til Loggershut, og lidt information om, hvad du så skal gøre, for at blive sponsoreret på Instagram.