Tjen penge på din Instagram profil ved at markedsføre produkter og services for en lang række forskellige virksomheder.  Hvordan du gør, kan du se her:

Tjen penge på Instagram

Virksomhederne, som gerne vil i kontakt med dine følgere, vil typisk kontakte dig via Loggershut.dk. Her kan du og virksomhederne aftale, hvad du får for at teste eller direkte reklamere for deres produkter. 

En måde at finde frem til beløbet for din post på Insta er typisk ved at tage antallet af følgere du har og gange med et CPM tal. CPM kan oversættes til: Prisen pr. tusind, og det referer til antal følgere du har på Instagram.

Lad os eksempelvis sige, at du har 5.000 følgere, og du aftaler en pris på CPM25 med virksomheden, så vil du tjene 125 kr for et post. Har du derimod 15000 følgere, og I aftaler en pris på CPM40, vil du tjene 600 kr. Så jo flere følgere du har, jo flere penge tjener du. Du kan med fordel foreslå virksomheden at kombinere dine posts på Insta med de andre sociale medier, som du bruger, eksempelvis Snapchat og Facebook, eller din blog.

En anden måde at udregne din pris på kan være: Et svensk firma har lavet en udregning, som kan bruges som retningspil for, hvad du kan tjene for et post på Insta. Og det er kun en retningspil, for hvad du tjener på din Instagram afhænger blandt andet af, hvor attraktiv virksomheden synes du er i forhold til det produkt, som du bliver bedt om at markedsføre. 

Hvis du ikke starter med en alt for høj pris, så er der en god chance for, at du får jobbet. Når du så har haft nogle succesfulde posts, som du har tjent lidt penge på, så har du nogle gode referencer. Disse referencer kan du bruge, når du fremadrettet får flere henvendelser fra virksomhederne. På det tidspunkt, kan du så begynde at forhandle med en højere pris og derved finde ud hvad dit brand er værd for virksomhederne generelt. 

Tjen penge på Instagram

Hvordan får man følgere?

Hvordan du får følgere får du her nogle tips til:

  • Find et opslag, som du kan lide, og like instagrammeren bag opslaget. Så er der en stor sandsynlighed for at denne instagrammer begynder at følge dig
  • Være aktivt, gerne dagligt
  • Lave konkurrencer og lidt tossede indslag som underholdning. Det elsker dine følgere at dele
  • Find ud af, på hvilket klokkeslæt, at du får flest likes, og brug så dette tidspunkt til at vise dine kommende Insta fotos og film
  • Stil spørgsmål til og opfordrer til dialog med dine følgere. Eksempelvis: Hvad synes du om …?
  • Brug lokale hashtags som geografisk tagging eksempelvis #tivoli
  • Få andre instagrammere til at omtale dig. Tag ligeledes andre instagrammere, når det er relevant
  • Billeder med ansigter giver flest likes
  • Fotos med god belysning klarer sig bedst

Og så lige to absolutte no go.

Lad være med at købe dig til falske følgere. Det er spild af penge, og din profil bliver utroværdig og det svarer til at tisse i bukserne. Hvorfor? Først er det varmt, og så bliver det hurtigt koldt! Drop også hashtags såsom: #followme og #likeforlike. 

Spam ikke med irrelevante #hashtags. Brug i stedet for hashtags som bliver brugt. Det kan eksempelvis være #photooftheday.

Vil du tjene penge på Instagram, så: