Video til YouTube og Instagram

Før vi dykker ned i, hvordan man man laver en god YouTube video, eller en god Instagram story, så er der nogle tricks, som du kan bruge uanset, om du er youtuber eller instagrammer.

Her får du 6 forslag, der virker, til at holde dine følgere eller abonnenter fast, så de gerne vil se dine videoer:

1) Skadefryd

Der er ikke noget som at se andres pinligheder og problemer. Det gør, at vi som seere føler, at vi ikke har noget i klemme, og vi har det bedre end personen, som vi kigger på.

Alexander Husum er en mester til at lave memes og derfor han kan også lettere, end de fleste andre, lave en video om: De 10 mest pinlige ting, som han har oplevet. Det kræver selvfølgelig en høj grad af selvironi, så high five herfra.

2) Vi holder med the underdog

Her der tale om en prank - en gov en af slagsen vil nogen måske mene.

Vi følger Josefine Simone, som laver en kæreste-prank. Igennem en hel dag bliver kæresten Oskar Hole udsat for diverse ting, der ender med at gøre Oskar i særdeles dårligt humør, hvorfor Oskar ikke længere vil sin kamerat.

I løbet af videoen får man mere og mere ondt af Oskar, som derfor er: The underdog - ham vi holder af og med.

3) Social uretfærdighed

Louliving sætter i sin video fokus på klimabevidsthed. Det gør hun ved at spise overskudsmad i 48 timer købt via ToGoodToGo.

Ud over temaet om at gøre noget godt for klimaet - så kan videoen også sætte fokus på social uretfærdighed: Ikke alle har råd til at få frisk mad på bordet.

4) OMG, hvorfor gjorde han det?

Benjamin Mann-Nakel sætter sig selv en udfordring om at skulle se ud som, og agere som en kvinde i en hel dag.

Mange kvindelige seere vil sikkert nye at se, hvor svært det er at have lakerede negle, og samtidig åbne en dåse-sodavand. 

Andre, måske mænd, vil tænke OMG, hvorfor gjorde han det?

Videoen er derfor god, idet videoen taler til mere end én målgruppe.

 

5) Overraskelse

Morten Münster og hans bror Max laver den største morgenmads-prank med deres forældre. De overrasker deres forældre gang på gang i denne video. 

Morten livestreamer sin prank, og får sine seere til at skrive, hvad han og Max skal gøre. Det vil sige, at abonnenenterne er med til at give videoen en ekstra dimension af overraskelse, så det ikke kun er Morten´s forældre, som bliver ristet i denne video.

6) Storytelling

Youtuber Jeppe Ølgaard sætter sig for at ændre sin livsstil, og dermed tabe mange kilo. Jeppe laver en video, før vægttabet starter. Det er voldsomt angstprovokerende og ydmygende for Jeppe at stille sig frem og vise sin overvægt foran kameraet, før processen går i gang. Men det bliver også brugt som en motivator for Jeppe, så han kan spejle sig deri, når forløbet bliver hårdt.

Man følger Jeppe i 1 år, og derigemmen formår Jeppe at holde sin målgruppe "fanget" til sin YouTube-kanal.

Storytellingen er interessant idet, der er tale ikke bare en rejse, men en livsrejse og en livsstilsændring. Det er godt indhold, som er værd at følge. Indholdet kan være med til at motivere abonnenterne til også at gennemgå en livsstilsændring.

Du har nu se 6 forskellige teknikker til at fastholde seere til dine videoer. Det er 6 gode fortællermæssige redskaber.

Så lad os nu se på, hvordan du laver YouTube videoer og Instagram Stories:

Hvordan laver man en YouTube video

Du kan med fordel se denne video for at lave en rigtig god YouTube video.

De 6 trin er:

  • Teaser
  • The hook
  • Sæt din scene
  • The meat
  • Slut cirklen
  • Afslutningen og en Call To Action

Hvordan laver man en Instagram story

Der er forskel på, hvor lang tid din story er at at for dine følgere. 

  • Har du færre end 10.000 følgere, så er din story "kun" online i 24 timer. Du kan dog vælge at gennem dine stories som højdepunkter, så er din story tilgængelig ud over de 24 timer, som er standard
  • Har du mindst 10.000 følgere, så slettes din story ikke, og det giver dig en række fordele

Vil du gerne vide, hvordan du får flere følgere så klik her: Få flere følgere på Instagram.

Når du holder kameraknappen nede, så optager du en video, der kan have op til 15 sekunders varighed. Der findes dog apps, hvor du kan lægge 15 sekunders klip efter hinanden, for at opnå at lave en længere video. Før du vælger app, så tjek lige om den ønskede app kan bruges til Android og/eller iOS, så app´en også passer til din smartphone.

Stories er at finde lige over dit Instagram feed. Og i denne video kan du se en lang række tips til at lave gode Instagran stories: