Tjen penge på YouTube kræver ikke specielt meget. Men det kræver, at du har en række personer, som abonnerer på din YouTube kanal, og nok så vigtigt, at du har mange visninger. 

Hvor mange abonnenter skal man have på YouTube for at tjene penge er et godt spørgsmål. Jo flere jo bedre, men lad være med at købe dig til flere abonnenter for, du får blot en dårlig YouTube kanal ud af det. Det giver ikke mening at have mange abonnenter, men få visninger. Det vil blot signalerer, at det indhold du laver som youtuber ikke er interessant for dine abonnenter. 

Tjen penge på Youtube

Nogle af de emner, hvor der er mest aktivitet på YouTube er: 

 • Musik
 • Gaming, it og teknik
 • Sport, sundhed og motion
 • Skønhed og mode
 • Humor

Så vælger du at have en YouTube kanal inden for en af ovenstående emner, så er der størst sandsynlighed for at du får en god trafik, og dermed også tjener flere penge. Men du er selvfølgelig ikke den eneste, der ved dette, så indenfor disse YouTube kategorier, er der også mest konkurrence. Hvordan du tjener penge på YouTube, kan du læse mere om i næste afsnit.

YouTube Gaming

Uanset om du spiller: 

 • FIFA
 • Minecraft
 • Fortnite
 • Apex Legends
 • Counter-Strike

eller noget helt andet, kan det selvfølgelig have betydning for, hvilke sponsorer, som gerne vil i kontakt med dig. Men det skal du ikke fokusere på, for det er dig som ekspert i "dit" spil, der er årsagen til at virksomheder vil være interesseret i et samarbejde med dig.

For at få succes som gamer via YouTube live, er det vigtigt, at du har en god portion abonnenenter, da virksomhederne ellers via dig ikke når ud til ret mange af dine følgere. En måde du kan få flere følgere på er ved at være god til at kommentere på indlæg fra dine følgere, og hjælpe følgerne godt på vej i forhold til konkrete udfordringer, så dine følgere kan komme op på næste level i spillet.

Har du en Twitch, YouTube eller Mixer-kanal, kan du også tjene penge som gamer, eksempelvis via Loggershut.gg

Tjene penge på YouTube

Hvordan tjener jeg penge på YouTube

For at tjene penge på din YouTube kanal, så skal du være en aktiv youtuber – både i forhold til, hvor meget indhold du laver, men også i forhold til, at følge op på de kommentarer, som kommer fra dine følgere.

Virksomhederne, som gerne vil betale dig for, at du markedsfører deres produkter eller services, ser blandt andet på, om du har en såkaldt sund YouTube kanal. Det inkluderer ovenstående, men også måden du kommunikerer med dine abonnenter på. 

Har du en ægte fremtoning, hvor du viser dit sande jeg, eller er ekspert i et specifikt emne, så er du godt på vej til, at du kan tjene penge på YouTube. For nogle virksomheder er det afgørende, om du bander (for meget), så det kan du overveje i forhold til, at måden du formulerer dig på, kan have indflydelse på dine muligheder for indtjening på YouTube.

Men det er også vigtigt, at du ikke er:

 • Racediskriminerende
 • Voldelig
 • Nøgen 

og så videre. Men som den dygtige youtuber du er, er det formentlig ikke et problem, for du har læst, hvad du må, og hvad du ikke må på Youtube.

Lev af YouTube

Drømmer du om at leve af at være youtuber, så kan det selvfølgelig lykkes, men du kommer ikke sovende til dine penge. Du skal optage og redigere videoer, skabe en masse ægte og aktive abonnenter, og ikke mindst lave gode videoer, som din målgruppe elsker. 

Hvis du kun vil være youtuber for pengenes skyld, så er der stor risiko, for at du mister interessen. Se blot, hvad de 3 kendte youtubere siger her:

Youtuber løn

Hvad tjener en youtuber? En youtuber løn kan variere fra opgave til opgave. Vigtigt er, at du i starten ikke sætter skyhøje forventninger til, hvad du kan tjene. Det er i første omgang vigtigere for dig, at du få nogle opgaver i hus, som du fremadrettet kan vise frem til andre virksomheder, så virksomhederne ved, hvad du står for og, hvordan du formidler budskabet om et produkt til dine abonnenter. 

Når du eksempelvis via Loggershut.dk laver en aftale med en virksomhed, om at markedsføre deres services eller produkter, så vil du opnå at få en indtjening på din YouTube kanal. Om din løn bliver en fast betaling eller en betaling for antal visninger, afgør du i dialog med virksomheden. 

Hvor meget tjener man på youtube pr. visning opgøres i et tal i forhold til CPM, som betyder: Cost Per Thousand. Nu tænker du måske, så burde man ikke bruge et ’M’, men et ’T’, men det skyldes, at bogstavet M relaterer til romertallet 1000, som er M.

Eksempel: 

Laver du en aftale med en virksomhed, at du skal have CPM50 i danske kroner, så vil din YouTube indtjening være 500 dkr , hvis du har 10.000 visninger. Får du derimod CPM200 vil din YouTube indtjening for 5.000 visninger være 1000 dkr.

Vil du gerne tjene penge som youtuber, så: