Foredragsholder priser

Når man ønsker at finde prisen på en foredragsholder, så er der helt grundlæggende en række faktorer, som spiller ind - før man ved, hvad et foredrag koster. Så lad os se på, hvilke faktorer, der er tale om:

1. Kendisfaktor

Er der tale om en kendt foredragsholder, så er det ikke udsædvanligt, at prisen ligger på mindst 25.000 kr og formentlig mere, for en times foredrag.

2. Agent

Lidt i den samme boldgade - er der tale om en foredragsholder, som bruger et bureau eller agent - typisk fordi at foredragsholderen er meget efterspurt - ligger prisen for et foredrag alt andet lige også i den høje ende.

3. Specialist

Er der tale om en foredragsholder, som er en af de eneste, der kan holde et foredraget indenfor en given niche, kan prisen også afspejles i dette faktum.

4. Geografi

Skal foredragsholderen bruge en del tid på transport, er der tale om kørepenge og dermed betalt kørsel. Prisen er naturligvis ikke så høj, som prisen for selve foredraget, men du kan huske at tage højde for begge dele, når du laver dine bookingforespørgsler. 

5. Dato

Har du kun én dato at tilbyde foredragsholderen, kan det være, at foredragsholderen sætter prisen lidt højere - så lad være med at fortælle det til foredragsholdere.

6. Forberedelse

Hvad kræver det af foredragsholderen at forberedelse til netop dit event?

7. Weekend tillæg

Skal foredragsholderen holde sit foredrag enten lørdag eller søndag, kan det have indflydelse på prisen - typisk som et weekend tillæg.

8. Sprog

Er der tale om en dansk fordragsholder, der skal holde foredraget på et fremmedsprog, kan du oplevet, at det koster ekstra.

9. Antal deltagere

Priser på foredragsholdere afhænger typisk af, hvor mange deltagere, der er til et arrangement. Jo flere deltagere, jo højere er prisen - men der kan ofte forhandles en mængderabat i forhold til antal deltagere.

Man kan derfor roligt sige, at foredragsholdere ikke er en standardvare. Så kan man alligevel give nogle eksempler på priser på foredrag? Ja, det kan man:

Hvad koster et foredrag?

Ønsker du et foredragsholder - der er vant til at holde et godt foredrag, så må du forvente, at du mindst skal betale 5.000 kr + moms uden kørsel.

En international anerkendt foredragsholder kan koste flere hundrede tusinde kroner. 

Vælger du en kendt forfatter, TV-vært eller anden kendis fra Danmark, starter prisen typisk ved 25.000 kr - og kan i flere tilfælde koste det dobbelte.

Vil du gerne se et eksempel på et godt foredrag om, hvordan man sælger via influenter via Instagram, YouTube m.v., så