Influencer marketing

Influencer marketing bliver i denne artikel med fokus på: 

Hvad influencer marketing er, og hvilke kriterier man kan vælge ud fra, når man vælger influencers eller brand ambassadører fra de sociale medier.

Ved du allerede, hvad influencer marketing er, så kan du springe videre til en af følgende sektioner:

Og ellers starter vi med at undersøge, hvad influencer marketing er:

Hvad er influencer marketing

Influencer marketing er - modsat traditionel marketing - en personlig måde at markedsføre produkter og services på. Som virksomhed eller brand bruger man en person, som udmærker sig ud fra forskellige kriterier, i forhold til den specifikke målgruppe man søger at markedsføre sig overfor. Med andre ord, så skyder traditionel reklame med spredehagl, hvorimod influencer marketing rammer mere målrettet. Det har også den fordel, at modtagerne af marketingbudskabet føler, at budskabet er langt mere relevant, og derfor har modtagerne i højere grad lyst til at prøve eller købe et produkt. 

Når man skal finde en god influencer, så er der som nævnt en række kriterier, som virksomhederne kan vælge influencers ud fra. Det kan eksempelvis være valg af socialt medie såsom: Instagram, YouTube, Facebook, Twitch eller Snapchat. Det er i den sammenhæng vigtigt at nævne, at det ikke nødvendigvis er antallet af følgere eller abonnenter (YouTube), som er afgørende for, om en influencer er god eller ej. Det er i højere grad interaktionen mellem influenceren og følgerne, som er relevant.

Det er også helt centralt at vælge en influencer, som repræsenterer den niche, hvori virksomheden ønsker branding. Lidt længere nede i denne artikel ser du nogle eksempler herpå.

For nogle brands er det væsentlig, om der er tale om en lokal influencer. Det kan være et lokalt diskotek, museum eller en butik. Vælger man lokalitet som kriterie, så er det ikke kun influencerens lokalitet, som man skal se på, men også hvorfra i landet følgerne kommer. Denne viden kan man eksempelvis få, hvis influenceren har en virksomhedsprofil på Instagram.

Lad os grave et spadestik dybere for at finde ud af, hvor man skal bruge influencer marketing:

Hvorfor bruge influencer marketing ?

Influencer marketing på de sociale medier er blevet kæmpe stort i løbet af de sidste år. Det er det blandt andet fordi:

 • de unges primære søgemaskine er YouTube
 • influencer marketing benytter sig af en troværdig afsender (influenceren), og læserne eller seerne (følgerne eller abonnenterne) føler, at de har fundet en online veninde eller ven, som de har stor tillid til
 • ikke mindst, så har detailbutikker, brands og virksomheder, men også offentlige organisationer fundet ud af, at influencer marketing er billigere og samtidig mere effektiv i forhold til gammeldags og traditionel markedsføring
 • influencers bruger apps til at lave filtre, sjove tekster, Instagram stories eller videoer, så influencerens indhold kan gøres meget personligt
 • både unge og de voksne bruger smartphones hele døgnet rundt, og vi sidder og surfer imens vi ser tv, er blandt venner og vi er på farten

Slutresultatet for dig ved at bruge influencer marketing kan derfor være, at du får:

 • hype om dit brand
 • flere sign ups til et event
 • mere salg
 • bedre return of investment (ROI)
 • værdifuld feedback fra din kundemålgruppe via kommentarfeltet i influencernes posts
 • få idéer fra kundemålgruppen om, hvordan dit produkt eller din service kan bruges i en ny kontekst
 • slå dine konkurrenter, som ikke bruger influencer marketing endnu
 • få influencers til at vise, hvordan dit produkt virker et utal af gange, da influencer-videoer er lettilgængelige hele døgnet rundt

Og pilen for influencer marketing peger kun én vej, og det er opad:

Danmarks Radio kørte i forsommeren 2018 på alle platforme: Radio, TV og internet, en hel uge med influencer marketing som tema. I juli kom Yousee så med deres egen TV-serie om influencers - en hudløst ærlig beretning om fire danske influencers uredigerede hverdag.

Derfor er der et kæmpe peak midt i 2018. Men som det også ses af nedenstående graf, så er interessen for influencer marketing nu landet på et højere og stadigvæk stigende niveau:

influencer marketing trend

Dertil kommer at Slots- og Kulturstyrelsen har lavet en analyse af branchen indenfor influencer marketing. Der omsættes i Danmark nu for 100 mio kroner, hvilket svarer en fordobling på blot to år. Du kan læse mere om analysen her.

Er du fortsat lidt i tvivl om, hvordan du skal lave influencer marketing, så se her: Hvorfor bruge influencer marketing?

Er du klar til at gå videre, så er en vigtig deciplin indenfor influencer marketing er at skaffe gode brandambassadører:

Ambassadører til dit brand

Sidder du lige nu med en kildende fornemmelse i maven, fordi det kan være lidt angstprovokerende at lade andre personer om at markedsføre dit produkt eller din service, så kan du roligt tørre sveden af panden. Ja, det vil være influencerne som sætter rammen for, hvordan dit produkt eller din service bliver fremvist, men influencerne kan skabe en troværdighed og en scene, som du ikke selv kan skabe, uanset om du sidder med et stort marketingbudget eller ej.

Den nye form for markedsføring: Influencer marketing, har som præmis, at du giver influencerne lov til at fortælle om dit brand. Det elsker influencernes følgere på de sociale medier, da influencerne taler i øjenhøjde. Til gengæld er det vigtige nu, at du tjekker (eller får Loggershut til det) influencernes content historik. På den måde vil du kunne finde influencers og dermed også gode ambassadører, som er gode for dit brand, hvor der er et fælles værdigrundlag mellem dit brand, og hvad influenceren står for.

Vælger du at bruge en micro-infleuncer, eller en af de større influencers, flere gange, så kan du opnå, at influenceren fremstår som en ambassadør for dit brand. Det kan eksempelvis ske ved, at influenceren laver et post om at han eller hun glæder sig til at skulle til et event i din virksomhed. Til selve eventet, vil din brandambassadør så igen lave posts for dig på de sociale medier. Når du så efter et halvt år lancerer et nyt produkt, så kommer dine brandambassadører i spil igen. Derved kan du skabe en positiv dominoeffekt. At bruge #dit-brand i denne sammen, kan også være en god idé.

For at måle om dine brandambassadører og influencers er gode, så er det vigtigt, at du kunder til engament rate:

Hvorfor engagement rate så vigtig?

Når man vælger influencers, så er én af de ting som man ser på: Engagement rate.

Antallet af følgere på en instagramprofil er kun en retningspil, men reelt fortæller antallet af følgere ikke altid så meget. Det kan skyldes flere ting, at influencerne:

 • kan tilkøbe sig følgere i eksempelvis Vietnam, Indien eller Kina. I det tilfælde sidder der hundredvis af medarbejdere og arbejder ud fra falske Facebook-profiler og andre konti på nettet. De bliver på den måde falske følgere, forstået på den måde, at de kun tilmelder sig som følger, men efterfølgende aldrig vil interagere med influenceren
 • brænder ud på de sociale medier, eksempelvis hvis studielivet kræver mere tid, eller man stifter familie. En ikke aktiv SoMe-konto vil hurtigt ebbe ud, så følgerne finder andre og mere interessante influencers
 • laver en helt ny Instagramkonto fordi den gamle Instagramkonto ikke var nok nicheorienteret eller kommerciel

Så tilbage til engagement raten. Hvorfor er denne procentsats så vigtig? Det er engagement rate fordi, at dette tal viser antal: Synes om, kommentarer og delinger - målt i forhold til antal visninger, som der har været på en post. Med andre ord kan man sige, at engagement raten viser niveauet for interaktionen, som en influencer får på sit indhold på de sociale medier.

Tager vi influenceren, som har købt sig til en lang række inaktive følgere, så vil der på en influencerpost ikke komme ret mange kommentarer, likes eller delinger. Hvis der er et nomalt antal, eller mange visninger, så vil influenceren få en dårlig engagement rate. 

Helt generelt kan man bruge følgende retningspile for engagement raten, hvis vi bruger Instagram som eksempel:

 • < 1.000 følgere = 8%
 • < 5.000 følgere = 5-6%
 • < 10.000 følgere = 4%
 • < 100.000 følgere = 2-2,5%

Det viser med al tydelighed, at engagement raten falder, jo flere følgere en influencer har. Det kan skyldes at man som følger føler sig mere connected til en influencer, hvis man er en af de første følgere til en såkaldt micro-influencer. Er man derimod nummer 100.002, som begynder at følge en megainfluencer, så er der tale om mainstream, og du vil som følger ikke have den samme ven/veninde følelse med megainfluenceren.

Derfor kan det i høj grad betale sig at bruge micro-influencers, hvilket vi ser nærmere på i det næste afsnit:

Micro- versus megainfluencers

Der kan være fordele og ulemper ved at bruge micro eller megainfluencers, men sidder du med et relativt stort kampanebudget, så det være interessant at overveje, om du skal lave en god kombination af at bruge både micro- og megainfluencers.

Her er fordele og ulemper listet.

Vi starter med ulemperne:

Micro
Ikke sikkert, at den sociale profil er så strømlinet endnu
Kan være svære at have en dialog med i forhold til manglende feedback
Kan være svære at få til at overholde deadlines
Skal du betale mange microinfluencers, skal du lave mange udbetalinger
Mega
Arbejder via fordyrende agenter
Kan have konkurrenceklausuler
Lidt for stringent og iscenesat profil, så autenticiteten mistes
 

Og fordelene er:

Micro
Væsentlig billigere end megainfluencerne
Du kan købe mange microinfluencers for det budget, som du alternativt ville bruge på megainfluencers
Højere engagement rate
Mere tilbøjelig til at gå den ekstra mil i forhold til megainfluencers, som måske er blevet lidt metaltrætte og mætte
Mega
Kan på kort tid nå ud til mange
Mulighed for stærkere styring af konteksten som dit brand eksponeres i qua der laves storyboard m.m.
Nicheorienteret
 

 

Så det er din strategi og dit markedsføringsbudget, som vil være afgørende for, om du vælger at bruge enten/eller - eller - både/og, når du vælger micro- og megainfluencers. Vælger du micro-influencerne, kan du gøre det selv eller få hjælp i forhold til ovenstående ulemper. I begge tilfælde kan du bruge Loggershut.

Og nu melder tanken sig måske hos dig - hvad koster det, at lave influencer marketing? For at få svare, kan du vælge at lave en gratis testkonto hos Loggershut, eller læse videre nedenfor:

Hvad er en influencer værd?

Hvad en influencer er værd for dig, afhænger 100% af, hvad en ny kunde hos dig skaber af værdi (Lifetime Customer Value). Lad os eksempelvis sige, at en ny kunde har en værdi af 5000 kr for dig. Så er du reelt klar til at betale helt op til 4999 kr, for at skaffe en ny kunde, da du så vil have 1 krone i avance, og dermed også i fortjeneste. 

Ud over Lifetime Customer Value (LCV), så skaber influencerne også værdi for dig i forhold til alle de touchpoints, som skabes overfor dine nye kunder. Lad os se på et eksempel på en kunderejse:

 1. Første touchpoint er når influenceren via sin profil på de sociale medier, fortæller om din service eller dit produkt, til sine følgere eller abonnenter
 2. Der skabes online trafik til dit website, og der skabes brand awareness
 3. Bliver der lavet et salg, lægges der en cookie i din nye kundes internet-browser
 4. I salgssituationen har du mulighed for at skabe op- og mersalg
 5. Du kan vælge at udsende emails til din nye kunde, under den forudsætning, at din kunde har sagt ja tak til emails fra dig
 6. Du kan køre remarketing kampagner
 7. Din nye kunde, har nu fået en klar præference til dit brand og dit website, hvorfor du blive en foretrukken leverandør

Sagt med andre ord, så opnår du via influencer en lang række værdiskabende faktorer:

 1. Online trafik (research fasen)
 2. Online trafik (købsfasen)
 3. Gensalg (samme produkt sælges via abonnement, eller når kunden er færdig med at bruge dit produkt, og vil købe en ny)
 4. Mersalg (der lægges mere i indkøbskurven)
 5. Opsalg (et bedre produkt eller service)
 6. Branding (markedsføringsværdien)
 7. Email-liste (modtager af målrettet information fra dig via emails)

Vælger du ikke blot at bruge én influencer, men flere influencers ad gangen, så er det en rigtig god idé, at bruge en form for sporing af, hvorfra salget kommer. Der er tre måder, som mange brands bruger, når de laver influencer marketing:

 1. Unik kode pr. influencer, som bruges i din webshop. Eksempelvis: Lise20 - hvis Lise´s følgere får 20% rabat ved online køb
 2. Affiliate platform
 3. Google Analytic´s kampagne URL bygger

I alle tre tilfælde giver du før kampagnestart sporingskoden til de af dig udvalgte influencers.

Bruger du sidstnævte, så kan du i Google Analytics se, hvorfra din trafik kommer og, om der er skabt et salg (under den forudsætning af, at du har opsat et konverteringsmål). For at finde ud af, om en specifik influencer har skabt trafik og salg til din webshop, klikker du i Google Analytics på: Anskaffelse > Oversigt > Referral

Hvordan du skaber denne værdi via influencers i Danmark vil vi se på nu:

Influencers Danmark

Influencers fra Danmark, er i høj kurs, når vi taler om de sociale medier. Ikke nødvendigvis forstået på den måde, at influencerne er dyre, for du kan blot vælge micro-influencers frem for mega-influencers. Men i høj kurs forstået på den måde, at influencerne er meget eftertragtede for virksomhederne, men også for de unge at blive influencer. 

Det handler blandt andet om at iscenesætte på den rigtige måde. Scenen kan være hos influenceren privat eller eksempelvis på et at de favoritlokationer i Danmark, som er specielt velegnede til Instagram. 

Når en influencer fra Danmark har lavet en Instagram business account, så kan man få viden om, hvorfra følgerne til influenceren kommer. Det kan have betydning for dig, som primært ønsker at lave lokal branding, eller for dig, som gerne vil bruge hele Danmark som dit markedsføringsområde. I følgende tilfælde kan der være tale om faldgruber, hvis du ikke har kendskab til om følgerne til influencerne:

 • Influenceren bor i Danmark, men har en engelsksproget profil
 • Den danske eller i Danmark herboende influencer har en international profil, som kun få danskere vil være interesseret i, eksempelvis: Afrikanske elefanter

Det vil også være en faldgrube kun at tænke, at et brand kun passer til danskere med nordisk udseende. Der er rigtig gode eksempler på at skønhedsprodukter i forskellige farver vises bedst via personer med en smuk glød i huden.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan lave branding i Danmark via influencers

Nedenfor giver vi andre eksempler indenfor influencer marketing:

Influencer marketing eksempler

Som nævnt i afsnittet om, hvad influencer marketing er, kommer der her nogle eksempler på, hvordan man kan vælge socialt medie:

Make up

Instagram fotos og stories, samt YouTube video egner sig begge meget fint til at promovere make up produkter.  

Gaming udstyr

Gaming er spil, hvor videoerne kan være både korte og lange. Derfor er YouTube det helt rigtige medie i denne sammenhæng. Gamerne laver videoer, hvor de viser, hvordan man bedst muligt kommer igennem spillet; når en given highscore osv. 

Mad

Som influencer skal man være meget dygtig, hvis man kan lave en video om at lave mad, men det kan selvfølgelig lade sig gøre. Derimod er Instagram et velegnet medie for restauranter og hoteller at bruge, når influencerne skal vise en bestemt stemning frem til influencernes følgere.

Nederst på denne side ses nogle konkrete måder, hvorpå influencers bruger deres personlige stil til at fremvise produkterne. Men før du når dertil, så lad os fokusere på, hvordan du via en influencer platform let kan lave dine influencer kampagner:

Influencer Marketing Manager
Influencer Marketing skaber dynamik

 

Influencer marketing platform

Bruger du en influencer marketing platform, som en gør-det-selv platform, så skal du være opmærksom på, om det er en kæmpe database eller et såkaldt influencer network, som tilbyder dig millionvis af influencers, hvor der er fokus på kvantitet, eller du vælger en platform, hvor der i er færre influencers, men til gengæld er der fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

Mange influencer marketing platforme har den store ulempe, at det ikke er let at se, hvordan kun kan kontakte influencerne. Både i forhold til den første kontakt, men også i forhold til en adresse, hvis du skal fremsende et produkt. Det der i første omgang kan se ud som om, at du får adgang til et hav af både micro- og mega-influencers, kan derfor godt ende op med, at du får væsentlig mere arbejde ud af dine anstrengelser.

Du kan derimod vælge en influencer marketing platform såsom: Loggershut.dk, hvor du ved, at et menneske har siddet og haft en holdning til, om en given influencer har potentiale til at blive en god influencer for dig eller ej. Robotter kan mange ting, men følelser og se billeder i de store helheder, er der, hvor robotter fejler.

Og det er let, som du kan se her:

Dansk influencer marketing platform

Når du så har gennemført din influencerkampagne, så husk at sige tak til influencerne.

Husk at sige tak

Vi var tidligere inde på, hvordan man skaber et ambassadørkorp af influencers. Både i den sammenhæng, og helt generelt, når vi arbejder med influencer marketing, så gælder det, at man skal huske at sige tak for samarbejdet til influencerne. I den sammenhæng kan det være en god idé, at du fortæller influenceren, hvorfor du har været glad for at lave et samarbejde. Det kan være at influenceren har været hurtig til at svare, har været kreativ, eller på anden vis gjort sig positivt bemærket.

Bruger du denne teknik at takke influencerne, så kan du både opnå, at influenceren selv vælger at købe dit produkt eller andre produkter, som du har i din webshop. Dertil kommer, at det også er lettere at genbruge en influencer, som du tidligere har skabt en god relation til. Og en god relation skabes let ved, at give ros, reel feedback og ved at takke for et godt samarbejde.

Det handler også om at anerkende den tid, som influencerne bruge. Det kan godt være, at man ikke lige kan se, at en post på Instagram har taget flere timer at lave, men det er et faktum, at mange influencers bruger meget tid på:

 • Planlægningsfasen
 • Lave et godt billede eller en god video
 • Redigering
 • Lægge post online
 • Svare på spørgsmål, som følgerne eller abonnenterne måtte have

Synes du, at alt dette virker lidt uoverskueligt, kan du vælge at bruge et influencer marekting agency:

Influencer marketing agency

Loggershut.dk er fint som gør-det-selv influencer marketing platform, men ønsker du udvidet service, herunder:

 • finde de for dig bedste influencers
 • at få tjekket om influencerne overholder markedsføringsloven
 • eventuel betale honorar til influencerne
 • har tæt kontakt til SoMe-influencerne, så tidsplanen overholdes
 • analysere på effekten af din marketingkampagne

så skal du kontakte Loggershut og bede om en Enterprise pakke.

Nedenfor kan du som annoncør vælge den model, som passer dig bedst, når du gerne vil lave influencer marketing.

 

Influencer marketing på Instagram

influencer marketing

Influencer viser en række produkter

influencer marketing eksempel

Produktet gøres personligt

influencer viser produkt